keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Hevosten hoitaminen ja hyvinvoinnista huolehtiminen 10ov

Tähän tutkinnonosaan piti kuulua kaksi viikkoa lähiopetusta ja kahdeksan viikkoa työssäoppimista, mutta opettaja päättikin että lähdetään heti ensimmäisen viikon jälkeen töihin. Tämä oli siis ennen joulua, eli kylmiä tallipäiviä oli luvassa.
Suoritin työssäoppimisen eräällä tallilla Terälahdessa. Se on erikoistunut vuonohevosten kasvatukseen, löytyi sieltä tosin muitakin rotuja ja yksityisiä hevosia.
Työni alkoivat kahdeksalta, ja ensimmäisenä vaihdoin kaikille vedet ja laitoin loimet niitä tarvitseville. Kun aamuheinät oli syöty, vein kaikki ulos. Sitten vuorossa oli karsinoiden siivous, heinien ja ruokien jako valmiiksi, käytävän lakaisu, vesiastioiden täyttö ja päiväheinien jako. Iltapäivällä työt vaihtelivat pihattojen ja tarhojen siivouksesta ja vesien viennistä hevosten liikuttamiseen. Tein pari lauantaitakin jolloin pääsin auttamaan aloittelijoiden tunnilla ja maastoryhmän mukaan. Pääsin myös auttamaan kun paria nuorta hevosta koulutettiin. Opin aivan valtavasti tämän yhdeksän viikon aikana. Sain todella paljon kehuja tallinomistajilta sekä yksityisten hevosten omistajilta, ja kolmonenhan tästä napsahti! Lupauduin töihin jatkossakin aina kun tarvitaan.

Kissa ratsastaa 1



Kissa ratsastaa 2


Lapset innostu vesiastiasta :)

Ei huolta, en jättäny sitä ihan tohon kuntoon!

1 kommentti: