perjantai 4. tammikuuta 2013

Joululomatöitä

Olen ollut 21-23.12.12, ja nyt 4-6.1.13 töissä Järventaustan Ayrshire -tilalla. Pakko myöntää että olin aika pihalla ensimmäisenä päivänä... Kun oli kaksi kuukautta lypsänyt asemalla, tuntui parsilypsy todella vaikealta! Aika noloa oli, kun lypsimet höri ilmaa kuin aloittelijalla. Samoin lypsykoneen valmiiksi- ja pesuunlaitto olivat osittain unohtuneet. Onneksi kaikki muistui mieleen lopulta. Joitain muutoksia oli myös tullut; ruokinnassa käytetään nykyään täysrehua, lypsyjärjestys oli mennyt uusiksi, ja monet lehmät olivat ummessa ja oudoilla paikoilla.
Yksi päivä poiki Doris-hieho (lapinlehmä jonka kanssa menestyin näyttelyssä), ja sain lypsää sen ensimmäistä kertaa. Kannukoneella, koska ne pari litraa mitä sieltä tuli olisi varmasti hukkunut putkistoon... Ihan hyvin meni ensimmäiseksi lypsyksi. Utareet eivät olleet pahasti pöhössä, toisin kuin yleensä ay-hiehoilla, joten pyyhkiminen ja lypsinten kiinnittäminen oli helppoa. Vetimet ovat kyllä niin ohuet että koneella on vaikeuksia pysyä kiinni. Vasikasta tuli perus lapinlehmän värinen, eli kokonaan valkoinen ja vähän mustia merkkejä päässä. Toivoin että se olisi perinyt Doriksen harvinaisen värityksen, mutta komea poika on silti.

Ensimmäinen juotto. Äiti seuraa tarkasti vierestä

Hetken aikaa onnistui pyyhkiminen ilman potkurautaa

Mutta sitten neiti ryhtyi hankalaksi. Toinen on vähän pieni! Mahtuu parrenerottajien väliin poikittain..

Onnistuihan se kiinnityskin lopulta. 

6 kommenttia:

  1. Tosi kiva lukea sun blogia! Voisit vaan kirjottaa useemmin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! :) En ois uskonu että tätä lukis muut kun luokkakaverit! Ja oon nyt ajatellut alkaa tsempata tän kirjoittamisen kanssa, ettei opettajalta tuu sanomista ja muutenkin. :D Sait muuten uuden lukijan!

      Poista
  2. Itseasiassa löysin googlettamalla sun blogin :) mut kiva jäädä seuraamaan mitä muissa kouluissa tapahtuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta silti LUIT tätä :D ja sama. Teillä on tosi kivan näkönen koulu.

      Poista