keskiviikko 22. elokuuta 2012

Navettavuorot 16-20.8

Minulla oli tuommoinen "pieni" viiden päivän navettavuoroputki. Asuin siis viiden päivän ajan koululla, koska busseja ei mene aamuisin tarpeeksi aikaisin. NV:t alkavat 5.30 aamuisin ja 14.30 iltapäivisin ja loppuvat sitten kun saadaan hommat tehtyä. Arkipäivisin navetalta mennään suoraan koulun penkille, mikä osaa olla välillä raskasta. Nyt tosin oli paljon helpompaa kun lehmät ja tallin asukkaat olivat yöt ja päivät laitumella. Alussa piti taas totutella lypsykoneisiin ja erilaiseen työjärjestykseen ja töihin. Viidessä päivässä ne onneksi ehti oppia hyvin.
Torstaina pesimme vesiletkuilla ja painepesurilla parret ja keskikäytävän. Sitä en ollut ennen tehnyt ja oli outoa nähdä parret niin puhtaina.
Sunnuntaina poiki kaksi lehmää tunnin sisällä. Toisen vasikka oli väärinpäin ja sitä piti avustaa, mutta muuten meni hyvin. Kaksi sonnia tuli ja sain nimetä toisen niistä Jaskaksi Jaska Jokusen mukaan.
Opin myös käyttämään maitobaarin maitoletkua! Olen yleensä aina ollut kassalla, ja sain vähän uutta näkökulmaa.
Muuten ei tapahtunut oikeastaan  mitään suurempaa. Jaksoin ihmeen hyvin, enkä meinannut nukahtaa tunneilla niinkuin yleensä.
En ottanut vuorojen aikana yhtään kuvia, joten saatte tyytyä viime talven saldoon.

Alsike rakas

Iines

kot

Hera-sonni

BÄÄ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti